Monday, August 17, 2009

LAPORAN PROGRAM BERSAMA RUMAH KAMI

RUMAH KAMI MERUPAKAN RUMAH HASIL PROJEK SOCIETY OF ST VINCENT DE PAUL, MALAYSIA.
TERLETAK KIRA-KIRA 5 MINIT BERJALAN KAKI DARI STESEN KTM KAJANG, RUMAH INI MENEMPATKAN SERAMAI 35 ORANG PENGHUNI YANG BERBANGSA CINA DAN INDIA. TUJUAN KAMI MENGADAKAN PROGRAM INI ADALAH UNTUK MEMBERI PELUANG KEPADA AHLI KELAB YANG INGIN BERTEMU DAN BERAMAH MESRA DENGAN MEREKA. MEREKA SANGAT PERIANG DAN MEMBERI KERJASAMA YANG BAIK SEPANJANG PROGRAM..SEBELUM AKTIVITI BERMULA, SEMUA MAKAN TENGAH HARI DAHULU..UNTUK MEMPEROLEH TENAGA!!!

SELEPAS MAKAN, ADIK-ADIK DARIPADA RUMAH KAMI DIBAHAGIKAN KEPADA DUA ,DIMANA PELAJAR SEKOLAH MENENGAH AKAN MENGIKUTI AKTIVITI YANG LAIN. KESEMUA ADIK-ADIK YANG MASIH DI SEKOLAH RENDAH YANG TERLIBAT DIBAHAGIKAN KEPADA 5 BUAH KUMPULAN. SETIAP ORANG DIMINTA MEMPERKENALKAN DIRI ANTARA SATU SAMA LAIN. SELEPAS ITU, MENCIPTA SORAKAN BAGI SETIAP KUMPULAN.PELBAGAI GELAGAT DAN KELETAH DILIHAT SEMASA SORAKAN!!!

PERMAINAN JOM MEMAKAN BISKUT!!! MACAM-MACAM GAYA DILAKUKAN UNTUK MENGHABISKANNYA..
ADA YANG MENGHANCURKANNYA SUPAYA MUDAH DITELAN DAN ADA YANG MENYEMBURNYA DI UDARA (TAK TERSENGAJA..HAHA)!!!
BAGI ADIK-ADIK SEKOLAH MENENGAH DI RUMAH KAMI, AKTIVITI BERASINGAN DIJALANKAN ATAS PERMINTAAN TEACHER CAROL (ANTARA PENGURUS RUMAH INI). DALAM AKTIVITI INI, MEREKA BERBINCANG TENTANG CITA-CITA AGAR DAPAT MEMUPUK MINAT BELAJAR HINGGA KE PERINGKAT UNIVERSITI..PERMAINAN BELON BERACUN..RIUH RENDAH SUASANA!!!ANTARA KENANGAN YANG BERJAYA DIRAKAM!!!

PROGRAM BERAKHIR DENGAN ACARA PENYAMPAIAN CENDERAMATA KEPADA WAKIL PIHAK KELUARGA KAMI IAITU MADAM JANET. KEMUDIANNYA DISUSULI DENGAN SESI BERGAMBAR..SEBELUM MENGUNDUR DIRI, MENYAMPAI PESANAN DAN UCAPAN TERIMA KASIH.


ANTARA WAJAH-WAJAH KERIANGAN~~
TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PIHAK RUMAH KELUARGA KAMI DAN AHLI KELAB YANG SUDI HADIR DAN BERKORBAN.KAMI PIHAK AJK PELAKSANA MEMOHON MAAFATAS SEGALA KESULITAN YANG DIHADAPI DAN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH IKHLAS DARI HATI.MOGA AKTIVITI YANG BAIK SEPERTI INI DAPAT KITA TERUSKAN.

1 comment:

Hasnul Azizi said...

tHanx coZ aLLowing Me tO jOin tHis aCtiVity...

Thanx fRom NationaL deFence UniVersiTy of maLaysia...